Bezvremena poslastica: Knedle sa šljivama!
Omiljena poslastica iz detinjstva vratila se na velika vrata i ponovo postala rado viđen desert na trpezama modernih domaćica. Iako sada dolaze u raznim oblicima i varijacijama, sa čokoladom, kajsijama, pistaćima… Ipak, stari, dobro provereni recept sa šljivama je najomiljeniji.
Sastojci:
500 g oljuštenog krompira
3 kašike mleka
1 jaje
malo maslaca
prstohvat soli
5 kašika ulja
300 g glatkog brašna
Priprema:
Oljuštite krompir i stavite da se kuva. Procedite ga i napravite pire, zatim dodajte maslac, jedno jaje, malo soli, mleko, ulje i sve sastojke dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Potom dodajte brašno i mešjte dok smesa ne prestane da vam se lepi za prste. U svaku oblikovanu knedlu stavite šljivu. Stavite vodu da provri i kuvajte knedle pet, šest minuta dok knedle ne isplivaju na površinu. U tiganju prepržite prezle sa malo maslaca i po želji dodajte cimet. Pre posluživanja pospite šećerom u prahu, a možete i dodati sitno seckane bademe!
Pročitajte i…Tri specifična i nova restorana u Beogradu koje morate posetiti!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.