Biftek sa tri vrste povrća by 24Kitchen
Sastojci:
- 300 g goveđeg bifteka
- 1 slatki krompir
- 1 paškanat
- 1 krompir
- 50 g maslaca
- 40 g parmezana
- So i biber
- 1 kašičica majčine dušice
Način pripreme:
1. Ljuštilicom isecite povrće na tanke trake. Stavite svako povrće u odvojenu činiju. Podelite na jadnake delove istopljeni maslac, fino narendani parmezan i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite i dobro promešajte.
2. U pleh, prekriven papirom za pečenje, napravite po dve zaravnjene gomilice od svakog povrća. Zapecite povrće u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stapeni oko 20 minuta.
3. Stavite meso preko papira za pečenje i obilno ga posolite i pobiberite. Kružnim pokretima dobro utrljajte začine. Zapecite meso sa svih strana u dobro ugrejanom tiganju. Nakon toga ga prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni — za krvavo pečono meso pecite 5 minuta, 7-8 minuta za srednje pečeno i 12 minuta za dobro ispečeno meso.
4. Isecite meso na kriške. Servirajta kotlet sa tri zapečene gomilica povrća. Malo posolite i pobiberite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen