Biftek sa tri vrste povrća by 24Kitchen

by | januar 2, 2013

Sastojci:

  • 300 g goveđeg bifteka
  • 1 slatki krompir
  • 1 paškanat
  • 1 krompir
  • 50 g maslaca
  • 40 g parmezana
  • So i biber
  • 1 kašičica majčine dušice

Način pripreme:

1. Ljuštilicom isecite povrće na tanke trake. Stavite svako povrće u odvojenu činiju. Podelite na jadnake delove istopljeni maslac, fino narendani parmezan i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite i dobro promešajte.
2. U pleh, prekriven papirom za pečenje, napravite po dve zaravnjene gomilice od svakog povrća. Zapecite povrće u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stapeni oko 20 minuta.
3. Stavite meso preko papira za pečenje i obilno ga posolite i pobiberite. Kružnim pokretima dobro utrljajte začine. Zapecite meso sa svih strana u dobro ugrejanom tiganju. Nakon toga ga prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni — za krvavo pečono meso pecite 5 minuta, 7-8 minuta za srednje pečeno i 12 minuta za dobro ispečeno meso.
4. Isecite meso na kriške. Servirajta kotlet sa tri zapečene gomilica povrća. Malo posolite i pobiberite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: