Blago staro 4500 godina: Čarobna supa za mršavljenje

by | septembar 5, 2017

Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršavite, i u isto vreme čuvate vaše zdravlje, onda je ova supa pravi izbor za vas…

Foto: Thinkstock

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u Ayurvedi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo pasulj. To je hranjiva mahunarka zelene boje. Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršati definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je bogata proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

Pročitajte i …Sutlijaš sa jabukom koji vraća u detinjstvo

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ayurvedsku juhu od mungo pasulja koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma i u isto vreme će hraniti vaš organizam zdravim stvarima.

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Pinterest

SASTOJCI:

Članak se nastavlja posle reklama

1 šolja mungo pasulja
2 čena belog luka
1 kašika suncokretovog ulja
¼ šoljice peršunovog lista
1 list lovora
1 kašičica svježe naribanog đumbira
1 kašičica garam masale
pola kašičice kurkume u prahu
pola kašičice semenki gorušice
3 kašike soka od limuna

PRIPREMA:

1. Operite mungo pasulj i potopite ga u vodi preko noći.

2. Ocedite ga, prelijte sa 1l vode, ubacite lovorov list i pustite da provri. Zatim u pasulj dodajte zgnječeni beli luk, so i kurkumu. pa ostavite da se ovi začini prokuhaju dva-tri minuta. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

3. Na kraju u supu dodajte limunov sok i poslužite je.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Znamo recept za zdrav i super ukusan hleb bez brašna koji nimalo ne goji

SAVET:

U prodavnicama zdrave hrane i bio proizvodima možete naći klasični mungo pasulj (zrna zelene boje) i mungo dal (zrna žute boje). Mungo dal zapravo su oljuštena zrna zelenog pasulja i lakše se vare. Ako njih koristite za supu pripremajte je na isti način.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.