Bolero keks by 24Kitchen

by | decembar 22, 2012

Sastojci za 24-26 komada:

  • 2 jaja
  • 1 šoljica šećera
  • 1 kafena šoljica ulja
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kašika instant kafe
  • 2 kesice vanilin šećera
  • ½ kašike cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 300 g brašna

Za punjenje:

  • 150 g mešavine usitnjenih orašastih plodova
  • 2 kašike konjaka
  • 125 g mekog maslaca
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 100 g tamne čokolade

Način pripreme:

1. Mutite jaja sa šećerom dok ne nastane pena. Dodajte sve ostale sastojke. Promešajte.
2. Umesite testo s brašnom.
3. Od testa napravite kuglice veličine oraha i stavite u pleh na papir za pečenje.
4. Ispecite kekse u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
5. Izvadite ih iz rerne i dok su još topli probušite rupu malom viljuškom.
6. Zapecite usitnjene orašaste plodove i promešajte s polovinom mrvica od keksa. Dodajte šećer, maslac, konjak i pavlaku. Promešajte.
7. Keks napunite smesom i prelijte rastopljenom čokoladom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: