Bomba od dimljenog lososa s povrćem i sosom by 24Kitchen

by | januar 3, 2013

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • masllnovo ulje
  • so i biber
  • 1 limeta
  • 480 g dlmljenog Iososa
  • 1 vezica špargli
  • 1 kafena šoljica klica od cikorije
  • 1 vezica mirođije
  • Iist divljeg celera
  • 100 ml pavIake za kuvanje
  • 200 g kisele pavlake
  • so i biber

Način pripreme:

1. Isecite patlidžan i tikvica na kockice, ali prvo uklonite unutrašnjost sa semenkama. Ispržite kockice u tiganju s maklo maslinovog ulja. Nakon što ih Izvadite, začinite ih Iimunovim sokom, solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte klice i ponovo začinite solju, biberom i maslinovim uljem, ako je potrebno. Promešajte.
2. Uz dno i stranice malih posudica stavite providnu follju. Rasporedite kriške
dlmljenog Iososa po strancama, ali krajeve ostavite slobodne da biste mogli da
preklopite. Sipajte smesu od povrća i preklopite ribom. Zamotajte posudice u foliju i stavite u frižider.
3. Za sos u posudi pomešajte dve vrste pavIake, uz Iagano mešanje. Dodajte sitno
seckcanu mirođiju i listove divljeg celera. Začinite solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Raspakujte bombice i stavite ih na tanjir. Ukrasite šparglama, isečenm po dužini i
prelijte sosom od pavlake sa začinima.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: