Bombajski flan by 24Kitchen

by | januar 21, 2013

Za testo:

  • 50 g šećera
  • 100 g margarina
  • 150 g brašna
  • 1 jaje

Za pirinčani nadev:

  • 500 ml mleka
  • 60 g šećera
  • 60 g okruglog pirinča
  • 100 ml krem šlaga
  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • štapić vanile

Za krem:

  • 1 zreli mango
  • 15 g margarina
  • 50 g đumbirovog sirupa
  • 50 g šećera
  • prstohvat kurkuma
  • 6 g želatina

Za dekoraciju:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 200 ml krem šlaga
  • 50 g šećera
  • mango
  • svež indijski orah
  • pistaći
  • kokosovo brašno
  • rendana čokolada

Način pripreme:

I. lzmešajte sastojke za testo u posudu i sjedinite ih pomoću miksera iIi ručno. Kad se testo oformi, napravite Ioptu od njega i stavite na providnu foliju. Spljoštite ga, uvijte i stavite u frižider da se stegne.

2. Za pirinčani puding na ringlu stavite šerpu s mlekom, šećerom i pirinčem. Dodajte celu šipku vanile I krem šlag. Smesu ostavite na tihoj vatri oko dvadesetak minuta dok so ne zgusne. S vremena na vreme promešajte. Čim se pirinač skuva, odstranite stapić vanile i puding ostavite da se ohIadi. Mikserom umutite jaja i dodajte ih pirinčanom pudingu. Pažljivo ručno promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Okruglu tepsiju fino podmažite. Razvucite ohlađeno testo, obilno ga posipajući brašnom sa svih strana. Prebacite ga na kalup, pritisnite i višak isecite i odstranite nožem. Testo blago izbockajte viljuškom. Preko sipajte pirinčani puding i izravnajte. Flan pecite na temperaturi od 190 stepeni oko pola sata.

4. Za bavarski krem mikserom umutite krem šlag. Mango oljuštite i isecite ga na komade. U tiganj stavite grudvu margarina i dodajte komade manga, đumbirov sirup, sećer i kurkum. Čim mango smekša, smesu sipajte u blender i izmiksajte je. Želatin rastopite u vodi i ostavlte ga da smekša. U posudi izmešajte pire od manga sa želatinom, zatim dodajte umućeni krem šlag, pažljivo promešajte varjačom.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Bavarski krem premažlte preko osnove flana. Fino izravnajte. Flan ukraite komadićima manga i semenkama. Pospite kokosovim brašnom i rendanom čokoladom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: