Boranija sa pavlakom
Sastojci:
- 1 kg mlade boranije
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 manji koren celera
- 1 šargarepa
- 2 žumanceta
- 2 dl pavlake
- 1 kašika gustina
- 1 veza mirođije
- 2 kašike putera
- začin C, biber
Priprema:
1. Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
2. Na puteru propržiti crni i beli luk, zatim dodati boraniju, šargarepu i celer, pa kratko propržiti a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama