Božićni kolač od pomorandže i čokolade
O kombinaciji čokolade i pomorandže nema potrebe puno govoriti – savršena je!
Sastojci:
- 175 ml maslinovog ulja
- 140 g lešnika
- 100 ml soka od pomorandže
- korica pomorandže
- 140 g brašna
- prašak za pecivo
- 50 g kakao praha
- 3 jaja
- 175 g smeđeg šećera
Glazura
- 75 ml soka od pomorandže
- 100 g crne čokolade
Recept dana: Gingerbread kolačići
Priprema:
Zagrejte rernu na 170°C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
Lešnike usitnite u blenderu i pomešajte ih sa pomorandžinom korom i ostalim suvim sastojcima.
Pomešajte ulje i sok od pomorandže.
Umutite jaja i šećer oko 10 minuta. Polako dodajte smesu sa uljem i dobro izmešajte. Dodajte suve sastojke i lagano mešajte.
Pecite oko 55 minuta.
Gotov kolač prelijte sa 5 kašika soka.
Ostatak soka od pomorandže kuvajte na laganoj vatri. Stavite čokoladu u malu zdjelu, prelijte sokom od pomorandže i promešajte. Stavite u friz na 20 minuta.
Prelijte preko kolača i poslužite.
Recept dana: Kolač od nutele i keksa
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Tagovi: