Brancin sa šparglama

by | januar 3, 2012

Upakujte svog brancina začinjenog divnim ukusima i večera je gotova brzo.

Sastojci:

– Alu folija;
– 4 fileta brancina ili neke druge bele ribe;
– 12 strukova špargli oguljenih;
– 115 g šitake pečurke, očišćene;
– 1 supena kašika svežeg đumbira;
– 2 supene kašike soja sosa;
– So i biber po ukusu.

Postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Zagrejte rernu na 200°C. Deo alu folije stavite na podlogu i u sredini stavite file ribe. Na ribu stavite špargle, pačurke i pospite đumbirom.

2. Po filetima pospite soja sos i začinite prstohvatom soli i bibera.

3. Prekrite folijom ribu i krajeve uvrnite da bi se zatvorili. Možete svaki file posebno peći u vreći od alu folije. Vreće sa ribom stavite na tepsiju i pecite 20 do 25 minuta, u zavisnosti od debljine ribe.

Članak se nastavlja posle reklama

Porcije: 4;

Priprema: 5 minuta;

Članak se nastavlja posle reklama

Pečenje: 20 minuta;

Ukupno: 25 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: