Brancin sa šparglama
Upakujte svog brancina začinjenog divnim ukusima i večera je gotova brzo.
Sastojci:
– Alu folija;
– 4 fileta brancina ili neke druge bele ribe;
– 12 strukova špargli oguljenih;
– 115 g šitake pečurke, očišćene;
– 1 supena kašika svežeg đumbira;
– 2 supene kašike soja sosa;
– So i biber po ukusu.
Postupak:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Deo alu folije stavite na podlogu i u sredini stavite file ribe. Na ribu stavite špargle, pačurke i pospite đumbirom.
2. Po filetima pospite soja sos i začinite prstohvatom soli i bibera.
3. Prekrite folijom ribu i krajeve uvrnite da bi se zatvorili. Možete svaki file posebno peći u vreći od alu folije. Vreće sa ribom stavite na tepsiju i pecite 20 do 25 minuta, u zavisnosti od debljine ribe.
Porcije: 4;
Priprema: 5 minuta;
Pečenje: 20 minuta;
Ukupno: 25 minuta.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com