Brusketi sa dimljenom ribom
Sastojci:
- 8 parčadi tost hleba
- 200 g dimljenog lososa
- 2 paradajza
- 1 sveži krastavac
- 1 manja crvena paprika
- 4 lista zelene salate
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- bosiljak
- mešavina začina
Priprema:
1. Sveži krastavac očistiti i iseći na kockice, paradajz, papriku i dimljeni losos takođe iseckati na manje kocke. Zelenu salatu oprati i iseći na trake.
2. Tost hleb ispeći u tosteru ili na plotni, a zatim ga natrljati belim lukom. Potom tost dijagonalno preseći napola kako bi se dobili trouglovi.
3. Sjediniti paradajz, papriku, krastavce i dimljeni losos. Dodati maslinovo ulje, bosiljak i začine po ukusu pa promešati.
4. Na svaki trougao staviti pomalo zelene salate, a potom naneti mešavinu povrća i ribe.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama