Brza čokoladna torta

by | mart 30, 2012


Sastojci :

Za kore:
8 jaja
8 kašika šećera
100 g otopljene čokolade
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Za fil:
400 g mlevenog keksa
250 ml mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu
150 g oraha
malo ruma
Za glazuru:
200 g otopljene čokolade
2 kesice šlaga
200 ml mleka

Priprema:

Kora
1. Čvrsto umutiti belanca i šećer,
pa dodati žumanca. Lagano
umešati brašno pomešano sa
praškom za pecivo i otopljenu
čokoladu.
2. Koru peći u podmazanom
plehu na 180 ºC, dok se biskvit
ne odvoji od pleha.
3. Kad se kora prohladi, horizontalno
je preseći tako da se
dobiju 3 kore.

Fil
1. Mleveni keks natopiti mlekom.
2. Umutiti margarin sa šećerom
u prahu, dodati keks, orahe i po
želji malo ruma.
3. Smesu pažljivo umutiti, pa je
podeliti na 3 dela.
4. Prvu koru premazati delom
fila, staviti drugu koru, pa
postupak ponoviti i sa trećom
korom.
5. Filovanu tortu ostaviti 2 sata
u frižideru da se stegne.

Članak se nastavlja posle reklama

Glazura
1. Na pari otopiti čokoladu i
preliti tortu.
2. Šlag umutiti prema uputstvu
sa kesice i koristiti ga za dekoraciju.

Recept Gordane Pavlović
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: