Brza pita
Potrebno je:
- 1 tikvica
- 3 jajeta
- 1 velika šolja mleka
- 1 velika šolja ulja
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- brašno (po potrebi)
Priprema:
1. Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve promešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Brašno postepeno dodavati i polako mešati dok masa ne postane glatka.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Smesu presuti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom je iseći na parčad.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Stefana Stevkića iz Donjeg Milanovca
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama