Brza pita

by | jun 12, 2012

Potrebno je:

  • 1 tikvica
  • 3 jajeta
  • 1 velika šolja mleka
  • 1 velika šolja ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • kašičica soli
  • brašno (po potrebi)

Priprema:

1. Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende.

2. Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve promešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Brašno postepeno dodavati i polako mešati dok masa ne postane glatka.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Smesu presuti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.

4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom je iseći na parčad.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Stefana Stevkića iz Donjeg Milanovca

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: