Brza poslastica: Jafa desert u šolji
Idealan spoj pomorandže i čokolade koji se topi u ustima.
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas.
Sastojci:
– 50 g indijskih oraščića
– 200 ml vode
– 1 veća japanska jabuka
– 100 ml soka od pomorandže
– 1 kašičica korice pomorandže
– 3 kašičice kakao praha
– 5 urmi
Priprema:
1. Indijske oraščiće potopite u vodi veče pre pripreme deserta.
2. Ujutro ih ocedite, isperite, dodajte 200 ml hladne vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mleku.
3. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mleko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica.
4. U mleko dodajte japansku jabuku (umesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne pomorandže, namočene urme i kakao prah.
5. Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smuti s ukusom jafa keksa.