Brza veganska čoko torta bez glutena i bez pečenja!
Brza veganska čoko torta bez glutena je toliko ukusna i kremasta da će je svi obožavati.
Kao što smo već i navikli, veganska kuhinja je sve samo ne monotona i neukusna. Kao što ima pregršt slanih delicija u kojima uživamo, tako postoji mnogo slatkih đakonija koje su veoma ukusno, uprkos tome što ne sadrže namirnice životinjskog porekla. A za danas, odlučili smo se za čoko tortu koja se pravi veoma lako i brzo, a ukus je fantastičan.
View this post on Instagram
Brza veganska čoko torta bez glutena
Sastojci:
Patišpanj
3 šolje bademovog brašna
2 šolje očišćenih i natopljenih urmi
3/4 šolje kakao praha
1/4 šolje javorovog sirupa
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli
1 kašika vanila ekstrakta
1/8 kašike crnog bibera
Preliv:
1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
1/4 šolje kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašika vanila ekstrakta
Isprobajte i… Sirovu tortu s narandžom i čokoladom
Način pripreme:
- Sve sastojke za patišpanj stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete gustu, sjedinjenu smesu.
- Prebacite smesu u okrugli pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižider dok ne pripremite preliv.
- Sve sastojke za preliv sipajte u staklenu činiju i dobro ih umešajte viljuškom.
- Izvadite patišpanj iz friđidera i ravnomerno rasporedite čokoladni preliv. Na kraju, možete dodati i voće, čokoladne mrvice ili drugi dodatak po ukusu.
- Vratite u frižider i ostavite da odstoji minimum dva sata.
- Tortu možete služiti uz veganski sladoled od vanile, veganski šlag ili sezonsko voće.
Uživajte!