Brzi recepti za svačije uživanje
Kada umor prevlada, a stomaci po kući počinju da krče, idealno rešenje je setiti se jela koje će biti ukusno, a brzo gotovo. Da ne biste više vremena proveli u traženju takvog recepta nego u pravljenju jela, izdvajamo jedno slano i jedno slatko koje će vam uvek biti „u rezervi”.
GRILOVANI TOST SENDVIČ
Za sendvič kruži glas da je omiljeno jelo savremenog čoveka. Brzo spreman i praktičan za jelo u svakom trenutku, pun različitih sastojaka, može biti napravljen po svačijem ukusu. Varijanti sendviča postoji koliko i ljudi na planeti, a mi danas preporučujemo grilovani tost sendvič, koji će vam se sigurno dopasti. Ovde možete i da pogledate recept.
Sastojci:
Tramezzino tost hleb, sirni namaz, po 2 lista šunke i kačkavalja, nekoliko listića rukole i puter za pečenje.
Na oklagijom razvučeni tramezzino tost hleb namažite deblji sloj sirnog namaza. Vodite računa da on bude 100% prirodan, bez konzervansa, veštačkih ukusa i boja, jer ne samo da je zdraviji, već je i značajno ukusniji. Dalje redom poređajte šunku, kačkavalj i rukolu, pa uvijte sendvič u rolat. Na prethodno zagrejanom puteru ga zatim lagano grilujte i okrećite, dok ne dobije zlatno braon boju.
ROLNICE SA CIMETOM
Pripremom rolnica sa cimetom nakon ukusnog obroka, možete polako da se pripremate za zimu kada vaš dom preplave toplina i miris cimeta u vazduhu. Zahvaljujući jednostavnom načinu spremanja, biće zadovoljstvo praviti ove rolnice, a još veće uživati u njima sa najmilijima uz ljubav i smeh. Recept pogledajte ovde.
Sastojci:
Jedna kašika ruma i suvog grožđa, 50g putera, 5 kašika šećera, 1 kašika cimeta, 2 puta po prstohvat burbon vanile, 1 tabla lisnatog testa, 150g kajmak namaza, 6 kašika šećera u prahu, 20g rastopljenog putera i 1 kašika mleka.
Sjedinite puter, šećer, cimet i burbon vanilu, pa u to dodajte pomešan rum i suvo grožđe. Razvucite lisnato testo oklagijom i premažite ga prethodno napravljenom smešom. Zatim ga isecite uzduž tako da isečeni delovi budu širine od oko 5-7cm, uvijte prvi deo u rolnu, pa je takvu prebacite na sledeći i uvijajte dok ne iskoristite sve delove. Kada sve spojite, stavite prvo kratko na ringlu, a zatim prebacite u rernu ugrejanu na 200 stepeni da se peče 30-40 minuta. Za to vreme, 150g kajmak namaza koji, kao i sirni namaz, treba da bude 100% prirodan, pomešajte sa šećerom u prahu, rastopljenim puterom, malo burbon vanile i kašikom mleka. Kada izvadite rolnu iz rerne, ravnomerno sipajte ovaj preliv preko.
Ostanite odmorni i priredite svojim ukućanima čarobne ukuse, pa im se i sami pridružite. Stvorite neke nove uspomene uz izvrsnu hranu i osmeh. Prijatno!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.