Brzi zimski ručak
Glavna i odgovorna urednica časopisa Lepota i Zdravlje, Lidija Ćulibrk priprema za vas Brzi zimski ručak. Količina je dovoljna za dve osobe
Šta vi preporučujete redakciji LiZ i ostalim čitateljkama portala Lepota i Zdravlje? Najbolje recepte ćemo objaviti, a vi ih šaljite na e-mejl adresu: www.lepotaizdravlje.rs@gmail.
Za Brzi zimski ručak je potrebno:
Jedno belo meso
4 parčeta bundeve
1 šolja kus kusa
Pola konzerve pasulja
Soja sos
Celerova so
Paprika
Ulje od semenki grožđa
Prvo stavite bundevu da se peče u malo nauljenoj tepsiji na 220 stepeni. Sada može da se nađe bundeva isečena na kocke pa to olakšava posao. Za to vreme meso isecite na tračice. Pustite bundevu da se peče oko 20 minuta a meso kratko ispržite na ulju, dodajte papriku i soja sos i pustite da se par minuta dinsta.
Kus kus prelijte vrelom, kipućom vodom (2 šolje) i pustite da je upije. Dodajte pasulj iz konzerve. Drugu polovinu pasulja istresite u činijicu i upotrebite ga sutradan u nekoj salati.
Servirajte kao na slici. Uz ovo jelo odlično ide zelena salata.