Brzo i ukusno: Zapečeni karfiol u sosu od pavlake
Ponekad nam je jednostavno potreban obrok koji ćemo pripremiti brzo i lako, a da ta jednostavnost u spremanju neće uticati na ukus našeg ručka.
Mi smo i ovoga puta pripremili izvanredan recept za vas. Zdrav, ukusan, a pre svega jednostavan za pripremu.
Karfiol je namirnica koju smo za danas izabrali, pre svega jer je bogata C vitaminom, a vremenske okolnosti ne idu u prilog našem zdravlju. Pored toga, Karfiol je moguće spremiti na više načina, peći ga, bariti, pohovati, spremiti od njega krem čorbu. Ovo povrće, nepresušan je izvor ideja za kulinarske poduhvate, a naša ideja za danas je zapečeni karfiol, koji može biti vaše glavno jelo, ali i odličan prilog uz vaše omiljeno meso.
Sastojci:
- Glavica karfiola
- Jedno jaje
- 2.5 dl kisele pavlake
- 1 šolja hlebnih mrvica
- Kašika ulja
- 150 g narendanog kačkavalja
- so
- biber
Pročitajte i…Krem supa od tikvica i šargarepe
Priprema
Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojte je na manje cvetove, stavite ih u već prokuvanu vodu i kuvajte ih 15 minuta, dok ne omekšaju.
Vatrostalnu posudu premažite kašikom ulja, a zatim pospite dve kašike hlebnih mrvica. Zatim rasporedite cvetove karfiola u vatrostalnu.
U posudicu pomešajte kiselu pavlaku, jaje, rendani sir, ostatak hlebnih mrvica i začinite solju i biberom po želji. Zatim dobijenom smesom prelijte sadržaj vatrostalne posude.
Jelo pecite na 200 stepeni oko 20ak minuta.
Uživajte u svom ukusnom i zdravom obroku!
Pročitajte i…Piletina u sosu od limete
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: T.V.