Bugarska rapsodija (Banica) by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 pakovanje kora (400 g)
- 125 g maslaca
- 1 praziluk
- 2 kašike ulja
- 500 g pečuraka
- 1 kašičica majčine dušice
- 100 g polutvrdog sira
- 100 g dimljenog sira
- 100 g kravljeg sira iz salamure
- so i biber po želji
- 4 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
Način pripreme:
1. Praziluk isecite na komade duge 4 cm i prepolovite ih. Dinstajte u ulju dok ne omekša.
2. Praziluku dodajte iseckane pečurke, začinite majčinom dušicom, solju, biberom i dinstajte dok sve ne omekša.
3. Sireve isecite na kockice i umešajte u ohlađenu smesu praziluka i pečuraka.
4. Okrugli pleh podmažite, na dno stavite tri lista kora. Krajevi kora neka vire iz pleha.
5. Uzmite jednu koru i premažite je maslacem. Razmažite i malo nadeva.
6. Rukama uhvatite četiri kraja i slobodno koru zgnječite tako da izgleda poput cveta. Stavite je u posudu.
7. Na isti način pripremite i ostale kore. Podignite krajeve kora koji izlaze iz posude.
8. Umutite jaja i pavlaku i prelijte banicu.
9. Banicu pecite u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen