Buket ruža kao dezert: Jednostavan slatkiš čija aroma će vas ostaviti bez reči
Jesen ne možemo zamisliti bez mirisa i ukusa jabuka i cimeta. Napravite ljupki dezert od kojeg ove jeseni nećete moći da se zaštitite – ružama od jabuka prožetima aromom cimeta.
Sastojci za 6 ruža:
– 3 crvene jabuke
– 2 kašičice meda il šećera
– pola kašičice cimeta
– šolja vode
– lisnato testo
– 3 kašičice pekmeza od jagoda (ili drugog pekmeza po želji, od breskve…)
– 2 kašičice vode
Pročitajte i… Kremasto i topi se u ustima: Za 10 minuta napravite čaroliju koja će vam pomutiti pamet!
Kliknite na sledeću stranicu…
Postupak:
1. Jabuke presecite na pola, izvadite koštice i isecite na jako tanke šnite.
2. U posudu ulijte šolju vode, med i cimet, dodajte šnite jabuka i stavite na vatru. Prokuvajte dva minuta da jabuke omekšaju. Pazite da se ne kuvaju predugo jer će se raspasti i neće moći da se rolaju u testu, ali ni prekratko jer ako su pretvrde šnite pucaju. Nakon što su omekšale, pustite jabuke da se ohlade.
3. Lisnato testo razvaljajte i isecite na trakice širine 5 cm i dužine 15 do 20 cm.
4. U šoljici razmutite pekmez s vodom i tanko premažite trakice lisnatog testa. Na to nižite šnite jabuka tako da vire 2 cm izvan testa. Donji deo testa preklopite preko jabuka i polako rolajte.
Pročitajte i… Nijedan muškarac vam neće odoleti kada mu budete spremile ovo čokoladno savršenstvo
5. Ružice stavite u kalup za mufine i pecite 10 do 15 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Pazite da rubovi ružica ne pocrne.
6. Kada su ružice pečene posipajte ih šećerom u prahu.
Savjet: Koristite crvene jabuke kako bi se postigao efekt ruže jer žute i zelene nakon kuvanja izgube boju i stope se s bojom lisnatog testa.
Kako se rade ruže od jabuka možete pogledati i u videu:
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje