Čafl je slani vafl, a evo i kako se pravi
Čafl, novi hit trend na društvenim mrežama, predstavlja jednu varijantu slanog vafla. A recept vam predstavljamo u nastavku.
Navikli smo da namirnice ovakvog oblika jedemo isključivo u slatkim varijantama. Tako vafle uglavnom konzumiramo u kombinaciji s voćem, šlagom ili čokoladom. Međutim, vafle možemo jesti i u slanoj varijanti.
Čafli (engl. chaffles) su postali veoma popularni jer predstavljaju jednostavan i ukusan način za smanjenje unosa ugljenih hidrata. Uz to, odlična su opcija za osobe koje obožavaju sir. Čafl može da se koristi umesto hleba pri pripremi sendviča ili pljeskavica i hamburgera.
View this post on Instagram
Sama reč odnosi se na vafl s sirom (engl. cheese waffle), a standardni čafl ne sadrži brašno ni prašak za pecivo, samo sir i jaja. A ova kombinacija čini savršene mekane vafle koji imaju hrskavu, sirastu koricu. Evo i kako da ih napravite.
Čafl – recept
Sastojci:
2 jaja
200 g mocarele (može i veganske)
Isprobajte i… Slani vafl sa slaninom
Priprema:
1. Umutite jaja i dodajte narendanu mocarelu.
2. Zagrejte pekač za vafle, dodajte smesu i pecite dva do tri minuta. Ove vafle možete koristiti kao hlepčiće ili isprobati kao picu – samo dodajte u smesu kašiku umaka za pizzu i malo belog luka u prahu.
View this post on Instagram
Izvor: ljepotaizdravlje.hr