Čapati s piletinom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 4 velika krompira
- 500 g pilećih grudi
- 4 pileća bataka
- so i biber
- maslinovo ulje
- 250 g mešavine od povrća
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 kašika karija
- 1 kašika sambal začina
- sladak soja sos
Za čapati hleb:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 prstohvat soli
- 300 ml vode
- 3 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
1. Za čapati hleb umesite testo, tako što ćete staviti brašno na radnu ploču i napraviti bunar. U bunar sipajte vodu, kvasac i ulje. Umesite testo i stavite ga u činiju. Ostavite testo jedan sat da naraste.
2. Propržite pileće batake i pileće grudi iseckane na komade na malo maslinovog ulja. Pržite meso sa obe strane sve dok ne promeni bolju. Posolite i pobiberite. Izvadite meso i stavite u činiju.
3. U istom ulju propržite sitno iseckan luk i beli luk. Dodajte i mešavinu sitno iseckanog povrća po izboru i praziluk, šargarepa, celer i sl. Vratite meso u šerpicu i promešajte. Dodajte alevu papriku, pire od paradajza, krupno iseckan krompir i kockicu bujona. Prekrijte vodom i poklopite. Kuvajte na umerenoj vatri 30 min.
4. Kuvajte jaja 8 minuta.
5. Dodajte jaja iseckana na četvrtine, sambal i soja sos. Pažljivo promešajte.
6. Podelite naraslo testo na lopte. Razvijte svaku loptu preko radne ploče na debljinu palačinke. Ispržite čapati hleb u tiganju na malo maslinovog ulja ili ga zapecite na ploči.
7. Servirajte pileću janiju sa čapati hlebom, savijenom na četiri dela.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen