Ciocolato
Biskvit
POTREBNO JE:
- 235 g mlevenih badema,
- 235 g šećera u prahu,
- 240 g kristal šećera
- 100 + 80 g belanaca (4 belanca);
za fil:
- 100 g otopljene čokolade,
- 100 g ulupane slatke pavlake,
- 50 g belanaca (3 belanca),
- 50 g šećera
PRIPREMA:
100 g belanaca umutiti mikserom. Kristal šećer prokuvati u malo vode, pa dodati u belanca i mutiti dok se ne ohladi. Sjediniti sa prethodno pomešanim mlevenim bademima i šećerom u prahu. Lagano izmešati, a zatim dodati 80 g belanaca. Špricem istiskivati na papir za pečenje. Sušiti u rerni.
Fil: Umutiti sastojke i filovati biskvite.
Energetska vrednost: 4.333 kcal
Beli čokoladni parfe
POTREBNO JE:
- 6 žumanaca,
- 4 cela jajeta,
- 200 g šećera,
- 200 g bele čokolade,
- 500 g slatke pavlake
PRIPREMA:
Mikserom umutiti žumanca, šećer i jaja. Dodati otopljenu belu čokoladu, a zatim i poluulupanu slatku pavlaku. Sipati u kalupe i zamrznuti. Energetska vrednost: 4.562 kcal
Čokoladni krem brulle
POTREBNO JE:
16 žumanaca,
250 g šećera,
1 l slatke pavlake,
100 g crne čokolade
PRIPREMA:
Umutiti žumanca sa šećerom, a zatim dodati prethodno prokuvanu pavlaku i otopljenu čokoladu. Sipati u šoljice i peći 40 minuta na 160 stepeni Celzijusa. Energetska vrednost: 3.580 kcal
REČ PLUS:
Nežni i prozračni oblačići biskvita, nadeveni filom od čokolade, prava su radost za ljubitelje čokolade.