Ciocolato

by| jul 1, 2009

Lepota i Zdravlje - recepti CIOCOLATO

 

Biskvit


POTREBNO JE:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 235 g mlevenih badema,
  • 235 g šećera u prahu,
  • 240 g kristal šećera
  • 100 + 80 g belanaca (4 belanca);

za fil:

  • 100 g otopljene čokolade,
  • 100 g ulupane slatke pavlake,
  • 50 g belanaca (3 belanca),
  • 50 g šećera


PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

100 g belanaca umutiti mikserom. Kristal šećer prokuvati u malo vode, pa dodati u belanca i mutiti dok se ne ohladi. Sjediniti sa prethodno pomešanim mlevenim bademima i šećerom u prahu. Lagano izmešati, a zatim dodati 80 g belanaca. Špricem istiskivati na papir za pečenje. Sušiti u rerni.

Fil: Umutiti sastojke i filovati biskvite.

Članak se nastavlja posle reklama

Energetska vrednost: 4.333 kcal

 

Beli čokoladni parfe

POTREBNO JE:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 6 žumanaca,
  • 4 cela jajeta,
  • 200 g šećera,
  • 200 g bele čokolade,
  • 500 g slatke pavlake

 

PRIPREMA:

Mikserom umutiti žumanca, šećer i jaja. Dodati otopljenu belu čokoladu, a zatim i poluulupanu slatku pavlaku. Sipati u kalupe i zamrznuti. Energetska vrednost: 4.562 kcal

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Čokoladni krem brulle

POTREBNO JE: 

16 žumanaca,

250 g šećera,

1 l slatke pavlake,

Članak se nastavlja posle reklama

100 g crne čokolade

PRIPREMA: 

Umutiti žumanca sa šećerom, a zatim dodati prethodno prokuvanu pavlaku i otopljenu čokoladu. Sipati u šoljice i peći 40 minuta na 160 stepeni Celzijusa. Energetska vrednost: 3.580 kcal

 

REČ PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Nežni i prozračni oblačići biskvita, nadeveni filom od čokolade, prava su radost za ljubitelje čokolade.

 


Tagovi: