Čoko koko torta

by | mart 1, 2013

Za koru:

  • 5 jaja
  • 125 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 120 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g čokolade

Za fil:

  • 6,5 dl mleka
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 10 g želatina u prahu
  • 200 g kokosa
  • 1 dl likera od kokosa
  • 8 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Umutiti puter sa 50 g šećera u prahu, a zatim dodavati jedno po jednu žumance i otopljenu čokoladu neprekidno muteći.
2. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom pa dodati u smesu od žumanaca. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom. Od pripremljene smese u okruglom kalupu na 180 ºC ispeći koru. Pečenu koru poprečno preseći napola.

Fil:

1. U šerpi sjediniti mleko, šećer i gustin pa dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. U topao fil dodati nabubreli želatin. Zatim dodati kokosov liker, kokos i polako promešati.
3. Kada smesa počne da se steže, dodati polovinu šlaga od slatke pavlake i polako promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

Prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom. Premazati preostalim šlagom od slatke pavlake.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: