Čoko torta s malinama i pistaćima će postati vaša omiljena torta, evo i zašto!
Čoko torta s malinama i pistaćima će biti vaša omiljena poslastica!
Već smo se uveliko uverili da možemo da uživamo u zdravim, a veoma ukusnim i popriličnom zdravim poslasticama. Baš takve priprema i gastro bloger Zdravko Kulinarko koji na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje neodoljive recepte.
U moru ukusnih slatkiša pronašli smo recept za neverovatno kremastu tortu koja obara s nogu već pri samom pogledu. U nastavku vam otkrivamo recept i pozivamo vas da zapratite profil Zdravko Kulinarko za još slatkih fantazija!
Čoko torta s malinama i pistaćima
View this post on Instagram
Sastojci za koru:
•250g urmi bez koštice (ako su one male urme potopite ih u vodu 10ak min da omekšaju)
•50g badema
•50g oraha
•50g pistaća
•50g kokosovih pahulja
1) Sve sastojke za koru pomešati u secku, smesa će biti lepljiva. Sipati smesu u kalup prečnika 24cm obložen pek papirom i dobro ptitisnuti
Sastojci za fil:
•300g indijskih oraha potopljenih u vodu makar 4 sata
•400ml biljnog mleka
•200g istopljenog kokosovog maslaca
•80g organskog kakaa
•200g meda/javorov sirup
2) U blenderu pomešati sve sastojke za fil i blendirati dok smesa ne bude bez grumuljica
3) Sipati fil u kalup preko kore i protresti kalup da se fil ravnomerno rasporedi
Ostalo:
•200g malina
4) U još tečan fil ravnomerno uroniti maline tako da se ne vide na vrhu torte
5) Staviti tortu u frižider preko noći ili u zamrzivač na makar 2 sata
6) Ukrasiti pistaćima
Prijatno 🤗
Napomena: Za pripremu torte koristite standardni kalup od 24 centimetara.