Čokoladna kesten torta
Ova torta bez brašna i šećera jednostavna je za pripremu i veoma je ukusna.
Priprema:
Torta:
– 225 gr crne čokolade
– 6 jaja
– prstohvat soli
– 125 gr maslaca
– 2 ciglice zamrznutog kesten pirea
– 2 kašičice ruma
Preliv od čokolade:
– 100 gr crne čokolade
– 250 ml slatke pavlake
– nekoliko kapi ekstrakta od vanile
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak soli izmiksajte belanjke. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.
2. U smesu lagano dodajte polovinu umućenih belanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak belanjaka.
3. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje i smesu prelijte u kalup.
Ukupno pečenje: 40 do 60 minuta.