Čokoladne kantice by 24Kitchen
Sastojci:
- 180 g maslaca
- 270 g mlečne čokolade
- 3 jajeta
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- 3 kašike brašna
- borovnice
Način Pripreme:
1. Namažite maslacem šest keramičkih posudica. Pospite svaski sa po jednom kašikom kakaoa. Raznesite kakao po dnu i zidovima svakog kalupa.
2. Stavite maslac, iseckan na kockice i rastopite ga u šerpici. Čim se maslac otopi, isključite ringlu i dodajte narendanu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i dok smesa ne postane „plišano“ glatka.
3. Mikserom umutite jaja, žumanca i šećer. Mutite oko 5 minuta najjačom brzinom.
4. Kada se mešavina tri puta poveća, dodajte brašno i umutite ručno. Nakon toga dodajte čokoladu i lagano mešajte.
5. Raspodelite mešavinu u posudice. Preko svake stavite nekoliko svežih ili zamrznutih borovnica ili malina. Pecite čokoladni sufle u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen