Čokoladni kolač sa džemom od kajsija
Ovakav kolač može da vam posluži kao kec u rukavu kada je potrebno da imate domaći slatkiš u kući kako biste izazvali wow efeka ili kod porodice ili kod gostiju. Jedna od prednosti ovog kolača je što teško može da „ne uspe“, što ga čini pogodnim za početnike u kuhinji.
Sastojci
3 kašike džema od kajsije
150g nemasnog jogurta
3 jaja
175g šećera
175g maslaca
175g višenamenskog brašna
1 prašak za pecivo
30g kakaa
narendana kora od 1 pomorandže
Glazura
sok od ½ pomorandže
5 kašika džema od kajsije
Pročitajte i… Čuvena poslastica: Kuglof od jabuka
Priprema
Zagrejte rernu na 160°C. Podmažite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 22 x 8cm ili kružni prečnika 15cm.
Zagrejte džem i pomešajte sa jogurtom.
Pomešajte ostale sastojke i na kraju umešajte jogurt i džem.
Pecite oko 1 sat i 15 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Za glazuru, prokuvajte sok od pomorandže i umešajte sa džemom od kajsija. Premažite topli kolač glazurom.
ENERGETSKA VREDNOST:
256 KCAL / 1.071,10 KJ