Čokoladni mafin sa avokadom
Svi se trudimo, ali retko ko uspe da odoli čokoladi i čokoladnim poslasticama. Ako ih se već ne odričemo, možemo da uživamo u najzdravijim verzijama čokoladnih poslastica. Čokoladni mafini su fantastičan izbor, pogotovo ako sadrže zdrave sastojke, kao što su avokado, kakao, heljdino brašno…
Sastojci:
- 130 g mlevenih prepečenih lešnika
- 60g heljdinog brašna
- 5 kašika kakaa
- 2 kašičice praška za pecivo bez gluten
- 1/8 kašičice stevije u prahu
- 100g čokoladnog krema (nutela)
- 80ml hladnoceđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja
- 80ml javorovog sirupa
- 80ml mleka (može i bademovo mleko)
- 2 jaja
Glazura:
- 1 avokado
- 60ml javorovog sirupa
- 40g sirovog kakaa
- 80g nutele
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C.
Umutite sve sastojke. U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta. Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili.)
Glazura: sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine po sopstvenom nahođenju.
Pročitajte i… Čokoladni mus sa nanom i borovnicama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Foto: Pinterest
A.G.