Recept dana: Nutela torta

by | oktobar 4, 2017

Ako tražite čokoladnu tortu koja je sočna u svakom zalogaju, onda je to ova jednostavna čokoladna torta.

Sastojci

Kora

2 šoljice brašna
11/2 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
3/4 šoljice rastopljenog maslaca
11/2 šoljica šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
4 jaja
115 g crne čokolade
2 kašičice biljnog ulja
1 1/2 šoljica mlaćenice (ili umesto mlaćenice dodajte ¼ mleka i ¾ jogurta)

Fil
1/2 šoljice Nutelle
1/2 šoljice naseckanih lešniaka

Glazura
225 grne čokolade
1 šoljica slatke pavlake

Članak se nastavlja posle reklama

Energetska vrednost ovog deserta je: 436 KCAL / 1.824,22 KJ

Pročitajte i… Oduzima dah: brauni sa višnjama

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema

Zagrijte rernu na 160°C. Dva kalupa prečnika 23 cm obložite papirom za pečenje.
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so.
U drugoj posudi izmiksajte maslac dok ne postane kremast. Dodajte šećer i mutate oko 2 minuta. Dodajte vanilu i jedno po jedno jaje.
Stavite čokoladu i biljno ulje na laganu vatru. Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte smesu sa maslacem. Lagano umiješajte smesu sa brašnom u smesu sa maslacem. Dodajte mlaćenicu i dobro izmiješajte. Podelite testo na dva kalupa i pecite oko 35 minuta.
Zagrejte pavlaku i čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ohladite na sobnoj temperaturu.
Jedan biskvit premažite Nutellom i prekrijte sa 1/2 šoljice nasjeckanih oraha. Prekrijte drugim biskvitom i cijelu tortu premažite glazurom.

Pročitajte i… Insta izbor: Princes krofne kao što su naše bake nekad pravile!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Članak se nastavlja posle reklama