Čorba od boranije
za 4 osobe
vreme pripreme: 45 min.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g zamrznute žute boranije
- 1 juneća kocka za supu
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 dl pavlake
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašike brašna
- 4 kašike ulja
- mirođija
- mešavina začina
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i boraniju te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je povrće napola kuvano, naliti 1,5 l vode, dodati juneću kocku za supu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Čorbu kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Pred kraj kuvanja dodati mirođiju, hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode), i sirće te kuvati još 10 min. kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
5. U gotovu čorbu dodati pavlaku.
Članak se nastavlja posle reklama
Savet plus: Za pripremu ove čorbe tokom sezone možete koristiti mladu boraniju.
Izvor: Dobra hrana