Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom

by | oktobar 29, 2020
Čorba od brokolija

Čorba od brokolija sa posebnim dodatkom biće sve što vam je potrebno danas (a i svaki drugi dan)! 

Kako se ovo povrće ubraja u deset najzdravijih namirnica, osim što će vas zagrejati u hladnim danima, čorba od brokolija će organizmu osigurati sve potrebne nutrijente za zdravlje. Kada joj dodate specijalni dodatak – tost sa sirom, naći će se na vašem obaveznom nedeljnom meniju. (Pročitaj: Vegetarijanska paelja – bogatstvo ukusa i dodir Španije)

Čorba od brokolija

Vreme kuvanja: 10-15 minuta

Sastojci:

Sastojci za čorbu (4 tanjira)

Članak se nastavlja posle reklama

1-2 brokuli, isečene na cvetove (isecite cvetove blizu mesta na kojem se susreću sa stabljikom)
100 g kisele pavlake ili milerama

Sastojci za tostirani sendvič sa sirom:

4 velike kriške hleba
maslac za mazanje
150 g izrendanog cheddar-a

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

– Zakuvajte posoljenu vodu u loncu kao da pravite testeninu. Dodajte brokoli i kuvajte četiri do pet minuta ili dok ne postane dovoljno mekana da se razlomi.

Članak se nastavlja posle reklama

– Prebacite brokoli u blender. Mutite brokoli polako dodajući vodu u kojoj se kuvao dok ne dobijete teksturu čorbe koja vam se sviđa.

– Kad ste zadovoljni teksturom, dodajte mleko i mutite još minut. Čorba bi trebalo da bude svetlo zelena i penasta. Dodajte začine po svom ukusu.

Čorba od brokolija

Pravljenje sendviča

– Svaku krišku hleba obilno namažite maslacem. Na maslac nanesite sir, a zatim preklopiti kriške, tako da dobijete dva velika sendviča sa sirom.

Članak se nastavlja posle reklama

– U pleh koji se ne lepi položite sendviče da se tostiraju na srednjoj vatri. Malo pritisnite viljuškom sendviče kako biste bili sigurni da prijanjaju uz tiganj. Nakon dva minuta smanjite temperaturu. (Pročitaj: Može i za ručak: Omlet sa spanaćem i parmezanom)

– Sir će se početi da se topi, a hleb će upiti maslac, zbog čega će sendvič poprimiti lepu zlatnu koricu. To će potrajati oko pet do šest minuta. Okrenite sendviče i popržite ih s druge strane.

– Kada isključite ringlu ostavite sendviče još nekoliko minuta da odstoje u tiganju. Pre serviranja isecite ih na pola po dijagonali.

– Podgrejte čorbu od brokolija, sipajte u tanjire i uz svaki poslužite polovinu sendviča sa sirom.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images