Čorba od bundeve sa čilijem i đumbirom by 24Kitchen

by | decembar 30, 2012

Sastojci:

  • 1 mala bundeva
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 2 crvene čili paprike
  • 1 cm svežeg đumbira
  • 900 ml bujona
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca
  • so i biber
  • kokosovo mleko ili kisela pavlaka
  • sveži korijander

Način pripreme:

1. Prepolovite bundevu, očistite od semenki i zasecite nožem. Lagano začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Pecite bundevu na 200 stepeni oko pola sata. Uz bundevu stavite da se ispeče i češanj belog luka.

2. Iseckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca dok ne omekša. Dodajte pečeni beli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za uras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promešajte. Ostavite da lagano kuva.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.

4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mleka i svežim korijanderom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: