Čorba od bundeve sa čilijem i đumbirom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 mala bundeva
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- 2 crvene čili paprike
- 1 cm svežeg đumbira
- 900 ml bujona
- maslinovo ulje
- malo maslaca
- so i biber
- kokosovo mleko ili kisela pavlaka
- sveži korijander
Način pripreme:
1. Prepolovite bundevu, očistite od semenki i zasecite nožem. Lagano začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Pecite bundevu na 200 stepeni oko pola sata. Uz bundevu stavite da se ispeče i češanj belog luka.
2. Iseckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca dok ne omekša. Dodajte pečeni beli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za uras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promešajte. Ostavite da lagano kuva.
3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.
4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mleka i svežim korijanderom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen