Čorba od karfiola s piletinom

by | jun 5, 2013

Corba

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 1 manji karfiol
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 žumance
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 50 g graška
  • 1 kašika gustina
  • 1 limun, ulje
  • 1,5 l vode
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i piletinu iseći na kockice, a karfiol iskidati na manje cvetove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i pileće belo meso te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je piletina napola dinstana, doliti vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati karfiol i grašak te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanca i neutralne pavlake te sok od limuna i promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: