Čorba od oslića

by | februar 11, 2013

Sastojci:

  • 400 g fileta oslića
  • 1 manji praziluk
  • 3 čena belog luka
  • 3 srednja krompira
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 limun
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike ulja

Priprema:

1. Filete oslića i krompir iseći na krupnije kocke, praziluk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, a zatim sipati 1,5 l vode i ostaviti da proključa.
3. Potom dodati krompir i začine po ukusu i kuvati dok krompir napola ne omekša.
4. Zatim dodati filete oslića i lovorov list pa kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna i posuti je seckanim peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: