Čorba od oslića
Sastojci:
- 400 g fileta oslića
- 1 manji praziluk
- 3 čena belog luka
- 3 srednja krompira
- 2 lovorova lista
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Filete oslića i krompir iseći na krupnije kocke, praziluk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, a zatim sipati 1,5 l vode i ostaviti da proključa.
3. Potom dodati krompir i začine po ukusu i kuvati dok krompir napola ne omekša.
4. Zatim dodati filete oslića i lovorov list pa kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna i posuti je seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama