Čorba od povrća i račića
za 4 osobe
vreme pripreme: 40 min
Potrebno je:
- 250 g zamrznutih račića
- 1/2 karfiola
- 1/2 brokolija
- 2 šargarepe
- 1 dl biljne pavlake
- 1 žumance
- 1 limun
- 1,5 l supe od povrća iz kocke
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Račiće ostaviti da se odmrznu, a zatim ih propržiti na malo ulja. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Karfiol i brokoli iskidati na cvetove, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati supu od povrća pa dodati karfiol, brokoli i šargarepu. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Omekšalo povrće procediti, a tečnost sačuvati. Povrće sa malo tečnosti u kojoj se kuvalo izmiksati i vratiti u supu. Potom dodati račiće, začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.
5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanceta, biljne pavlake i malo limunovog soka po ukusu.
Savet plus: Omekšalo povrće ne morate miksati možete ga i ispasirati.
Izvor: Dobra hrana