Čorba od povrća i račića

by | avgust 4, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 40 min

Potrebno je:

  • 250 g zamrznutih račića
  • 1/2 karfiola
  • 1/2 brokolija
  • 2 šargarepe
  • 1 dl biljne pavlake
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • 1,5 l supe od povrća iz kocke
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Račiće ostaviti da se odmrznu, a zatim ih propržiti na malo ulja. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Karfiol i brokoli iskidati na cvetove, a šargarepu izrendati na krupno rende.

3. U odgovarajuću šerpu sipati supu od povrća pa dodati karfiol, brokoli i šargarepu. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Omekšalo povrće procediti, a tečnost sačuvati. Povrće sa malo tečnosti u kojoj se kuvalo izmiksati i vratiti u supu. Potom dodati račiće, začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.

5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanceta, biljne pavlake i malo limunovog soka po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Omekšalo povrće ne morate miksati možete ga i ispasirati.

Izvor: Dobra hrana

 

Tagovi: