Čorba sa dimljenom kolenicom
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
1 manja dimljena kolenica
1 veza mladog luka
2 krompira
2 paradajza
Članak se nastavlja posle reklama
100 g mladog graška
1 kašika seckanog peršuna
2 kašike gustina
1 kašičica mlevene paprike
mešavina začina, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
1. Dimljenu kolenicu staviti u lonac, naliti vodom i kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim je izvaditi iz tečnosti, meso odvojiti od masnoće i kostiju, i iseći na kockice, a tečnost sačuvati.
2. Mladi luk iseći na kolutove, paradajz i krompir na kockice.
3. Iseckano meso kolenice vratiti u tečnost u kojoj se kuvalo, dodati krompir i mladi luk i kuvati dok krompir napola ne omekša.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Zatim dodati paradajz, mladi grašak i začine po ukusu, te kuvati još 15 min.
- Posebno razmutiti gustin i mlevenu papriku sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Gotovu čorbu posuti peršunom.