Crvena dijeta

by | avgust 4, 2014

Obroci s paradajzom očistiće organizam od toksina i istopiti višak kilograma. Za pet dana možete da smršate tri kilograma, a organizam će se očistiti i osloboditi otrova.

crvena dijeta

Paradajz je savršena namirnica za dijetu zato što je niskokaloričan (u 100 grama ima samo 18 kalorija), a prava je riznica vitamina A i C, kalijuma i likopena, najmoćnijeg antioksidansa koji smanjuje rizik od malignih bolesti.

Ova dijeta traje pet dana, ali možete da je ponovite posle dva dana pauze.

Tokom dijete zaboravite na slatkiše, beli hleb, masne sireve, a jedite piletinu, ribu, voće, povrće i integralne žitarice. Od masnoća smete da koristite samo maslinovo ulje, a od začina so, biber i aromatično bilje.

Članak se nastavlja posle reklama

Svakog jutra, odmah posle buđenja, popijte čašu mlake vode. Jedite najmanje četiri puta dnevno. Doručak i užina mogu da budu s paradajzom i bez njega, a za ručak i večeru morate da jedete ovo povrće.

Predlozi jela s paradajzom:

Paradajz sa sirom: Pomešajte 300 g seckanog paradajza, 200 g mladog sira, prelijte kašikom hladno ceđenog maslinovog ulja i začinite bosiljkom. Uz salatu pojedite 30 g integralnog hleba.

Članak se nastavlja posle reklama

Testenina u paradajz sosu: Iseckajte dve šargarepe i prodinstajte na malo maslinovog ulja, dodajte 50 ml pileće supe i dinstajte još pet minuta. Dodajte 450 g seckanog paradajza, posolite, pobiberite i začinite s pola kašike meda, pa krčkajte još 15 minuta. Skuvajte 100 g integralne testenine i prelijte je sosom.

Grčka salata: Iseckajte glavicu crnog luka, dva paradajza i jedan veći krastavac. Prelijte maslinovim uljem i začinite po ukusu. Uz salatu pojedite 30 g integralnog hleba.

Članak se nastavlja posle reklama

Hladni gaspačo: Iseckajte 300 g paradajza, jednu papriku i veći krastavac, ubacite u blender i usitnite s kašikom maslinovog ulja, dva čena belog luka i dva parčeta izmrvljenog tosta. Posolite, pobiberite i ohladite.

Paradajz s pirinčem: Izdubite tri paradajza i stavite ih u vatrostalnu posudu. Pomešajte 100 g mladog sira i 125 g polukuvanog pirinča, malo bosiljka, paradajza isečenog na kockice i belog luka, pa napunite paradajz. Pecite ga 25 minuta na 200 stepeni.

Izvor: novosti.rs, Đ.S.

Tagovi: