Crveni luk i krompir iz rerne by 24Kitchen
Sastojci:
- Veza svežeg ruzmarina
- Glavice svežeg crvenog luka
- Krompir
- Balzamiko sirće
- 2-3 glavice svežeg belog luka
- 4-5 listova lovora
- 50-60 g margarina
- Ulje
- So i biber
Način pripreme:
1. Kuvajte pet minuta oljušten i krupno sečen krompir, iscedite ga i rastresite.
2. Oljuštite i isecite na polovine Iuk, ostavljajući i deo stabla.
3. Istucajte ruzmarin, izgnječite beli Iuk.
4. Tepsiju jako zagrejte u rerni. Izvadite je i u nju stavite grudvu margarina I ulje. Zatim ubacite ruzmarin, Iistove Iovora, Iuk I krompir. Odozgo stavite beli Iuk i začinite solju i biberom. Fino promešajte. Sipajte pola flaše balzamiko sirćeta. Fino promešajte.
5. Povrće pecite jedan sat na temperaturi od 200 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen