Crveni rižoto

by| februar 4, 2011
Crveni rižoto

  • 500 g očišćenih lignji
  • 2 glavice crvenog luka
  • 150 g pirinča
  • 1 dl soka od paradajza
  • 2 sveža paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 0,5 dl soja sosa
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina, biber

1. Lignje oprati i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke, crveni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti na umerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od paradajza, svež paradajz, belo vino, soja sos i masline. Dinstati na umerenoj temperaturi i povremeno mešati da ne zagori. Kad suvišna tečnost uvri, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: