Crveno testo iz kog se topi nutela: Zvuči lepo? Imamo recept za to!

by | septembar 15, 2016

Najukusniji slatkiš ikada pravi se od crvenog testa! Da, da, dobro ste pročitali.

Foto: Youtube/screenshot

Foto: Youtube/screenshot

Potrebno je:

– 1 jaje
– 1 veliko žumance
– velika tegla nutele, 500 g (ili nekog drugog čokoladnog namaza)
– 360 g brašna
– 280 g žutog šećera
– 60 g kristal šećera
– pola kašičice soli
– 1 kašičica morske soli
– 2 kašičice ekstrata od vanile
– 1 kašika crevene boje za hranu
– 1 i 1/4 kašičice sode bikarbone
– 238 g neslanog putera
– 1 kašika grčkog jogurta (može i pavlaka)
– 1 šolja čokoladnih mrvica

Pročitajte i… Jednostavno i bez pečenja: Recept za definitivno najbržu tortu sa bananama i keksom

Članak se nastavlja posle reklama

Način pripreme pogledajte na sledećoj strani… 

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Youtube/screenshot

Foto: Youtube/screenshot

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. zajedno umutite brašno, sodu bikarbonu i so i ostavite to sa starne.

2. Pomešajte rastopljeni puter, šećer i crvenu boju za hranu i sve vreme mešajte. Dodajte jaje, žumance, ekstrat od vanile i jogurt ili pavlaku i to polako mešajte najmanjom brzinom. U to dodajte komadiće čokolade, a zatim sve ostavite da odstoji u frižideru dva sata.

3. Dok se testo hladi, na papir za pečenje vadite nutelu kašičicom (dva kašičice nutele). Kada formirate to na tepsiji, stavite u zamrzivač dok se potpuno ne oshladi.

4. Kada se testo iz frižidera ohladilo, uzmite jednu i po kašičicu testa u ruke i formirajte kuglice. Zatim, svaku kuglicu poravnajte na dlan da dobijete tanku podlogu. nakon toga, izavdite zamrznutu nutelu i u krugove od testa stavljajte po jednu smrznutu kuglicu nutele i nežno opet formirajte loptu. Budite sigurni da nutela ne izviruje iz testa. Sve kuglice poređajte opet na papir za pečenje i lagano ih spljeskajte rukom.

Pročitajte i… Slatka čarolija od 3 sastojka: Ledena crno-bela pita koja se ne peče i sprema se očas posl

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kolačiće pecite na 180 stepeni, oko 9-11 minuta ili dok ivice testa ne porumene.

6. ugasite rernu i tako ih ostavite još minut. Zatim ih posujte krupnom morksom soli. Kada se ohlade (potrebno je dva sata), stavite ih na tacnu koju ste odabrali.

Na snimku pogledajte kako bi taj postupak trebalo da izgleda:

Članak se nastavlja posle reklama

*Napomena: Količinu sastojaka možete smanjiti ili povećavati, u zavisnosti od toga koliko biste kolačića želeli da dobijete. Od ove smese dobija se 24 kolačića.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: