Ćufte Jo-Jo-Ma by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 šoljica kuvanog pirinča
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 koren celera
- 1 glavica luka
- 2 češnja belog luka
- 2 prstohvata majčine dušice
- 4 vezice mirođije i peršuna
- 1 jaje
- So i biber po želji
Za paniranje:
- 1 jaje
- 4 kašike brašna
- 1 šoljica prezli
- 3 kašike ulja
Način pripreme:
1. Odstranite koru s nekoliko kriški hleba i rukama razmrvite u mrvice. Ostavite ih da se suše 20 minuta.
2. Svo povrće stavite u blender i sitno iseckajte. Dodajte iseckanu mirođiju i peršun, pa zatim začine.
3. Povrće izmešajte s 2/3 od kuvanog pirinča. Ostatak pirinča zgnječite viljuškom i zajedno s jajem dodajte u smesu. Tako će se bolje spojiti sastojci.
4. Oblikujte male ćufte. Uvaljajte ih u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Poređajte ih u pleh, na papir za pečenje i malo ih poprskajte uljem.
5. Ispecite ćufte u ugrejanoj rerni dok se prezle ne zapeku.
6. Poslužite ih kao prilog ili glavno jelo uz mlečni sos s belim lukom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen