Ćureći medaljoni sa sirom
Sastojci:
- 600 g ćurećeg belog mesa
- 2 kašike pesto sosa
- 150 g mladog sira
- 700 g krompira
- mešavina začina
- ulje
- 150 g majoneza
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mladi sir iseći na kocke veličine 4×4 cm.
3. Istanjene šnicle premazati pesto sosom. Na sredinu svake šnicle staviti kocku mladog sira, a zatim krajeve mesa presaviti ka sredini da se slepe.
4. Oblikovane medaljone pržiti na vrelom ulju sa slepljenim krajevima okrenutim nadole dok ne porumene, a potom ih okrenuti.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju.
6. Pržene medaljone poslužiti uz pomfrit preliven mešavinom pavlake i majoneza.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama