Ćureći medaljoni sa sirom

by | mart 20, 2013

Sastojci:

  • 600 g ćurećeg belog mesa
  • 2 kašike pesto sosa
  • 150 g mladog sira
  • 700 g krompira
  • mešavina začina
  • ulje
  • 150 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Ćureće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mladi sir iseći na kocke veličine 4×4 cm.
3. Istanjene šnicle premazati pesto sosom. Na sredinu svake šnicle staviti kocku mladog sira, a zatim krajeve mesa presaviti ka sredini da se slepe.
4. Oblikovane medaljone pržiti na vrelom ulju sa slepljenim krajevima okrenutim nadole dok ne porumene, a potom ih okrenuti.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju.
6. Pržene medaljone poslužiti uz pomfrit preliven mešavinom pavlake i majoneza.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: