Ćuretina na kineski način
za 4 osobe
Potrebno je:
- 500 g ćurećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- prstohvat đumbira
- 200 g mariniranih bukovača
- 150 g kineskog kupusa
- 0,5 dl soja sosa
- 200 g pirinča
- 1 kašičica mlevene paprike
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na trake, šargarepu, praziluk, marinirane bukovače i kineski kupus na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
Članak se nastavlja posle reklama
2. U dublji tiganj sipati ulje, a potom u njemu propržiti praziluk, beli luk i malo đumbira. Zatim dodati ćuretinu i šargarepu pa kratko propržiti.
3. Dodati kineski kupus i bukovače te pržiti na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj prženja dodati mešavinu soja sosa i mlevene paprike, začine po ukusu i promešati.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama