Ćuretina u sosu od krastavaca

by | jul 10, 2013

Curetina u sosu od krastavaca

Sastojci:

  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • 2 kašike gustina
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl juneće supe
  • mešavina začina
  • 250 g pirinča
  • 4 kašike ulja
  • šafran, so

Priprema:

1. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
2. Ćureće belo meso premazati senfom i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ga izvaditi, ostaviti da se prohladi i iseći na tanje šnicle.
3. Na masnoći od pečenja propržiti slaninu, pa dodati neutralnu pavlaku, mešavinu juneće supe, gustin i začine po ukusu. Sve zajedno kratko prokuvati da se dobije željena gustina. Zatim vratiti ćuretinu, dodati rendane kisele krastavce i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: