Ćuretina u sosu od rena

by | septembar 6, 2013

Curetina U Umaku Od Rena

Sastojci:

  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • 4 lista praške šunke
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g putera
  • 1 l ćureće supe
  • 2 jajeta
  • 1/2 veze peršuna
  • so, biber

Za sos:

  • 150 g rendanog rena
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl belog vina
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/2 veze peršuna
  • začin C, biber

Za prilog:

  • 500 g krompira
  • 100 g putera
  • 2 žumanceta
  • začin C, so

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Ćureće grudi iseći na 4 šnicle te svaku istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone, luk i peršun sitno iseckati.
2. U teflonskom tiganju na puteru propržiti šampinjone i luk, začiniti ih po ukusu i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu masu umutiti jaja i peršun.
3. Na istanjene ćureće šnicle staviti po list praške šunke, zatim premazati pripremljenim filom od šampinjona, urolovati i zaviti u foliju.
4. Rolovanu ćuretinu u foliji kuvati u supi 30 minuta.

Sos:

1. Ren prodinstati na puteru pa sipati vino i dinstati dok tečnost napola ne uvri. Zatim dodati kiselu pavlaku, sok od limuna i začiniti po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prilog:

1. Krompir obariti u slanoj vodi, ispasirati ga, sjediniti sa puterom i žumancima, te začiniti po ukusu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje a pripremljenu masu od krompira sipati u dresing džak.
3. Pomoću dresing džaka istiskivati gomilice na papir za pečenje, dok se ne potroši sav fil od krompira, pa ih peći u rerni dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

Kuvane ćureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na tacnu za služenje, preliti sosom od rena i služiti uz korpice od krompira.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: