Da li ćete mu odoleti: Kremasti cheesecake sa mandarinama
Danas smo za vas pripremili recept za preukusan kremasti cheesecake sa mandarinama.
Kada nastupe hladni dani, naš odabir, kada je voće u pitanju postaju agrumi, a jedan od omiljenih definitivno su nam mandarine. Posebno nas oduševljavaju kao deo omiljenih deserta! (Pročitaj: Zimska kornet torta – Najbolja prijateljica svih prazničnih trpeza)
Cheesecake sa mandarinama
Sastojci za biskvit:
3 jaja
3 kašike šećera
3 velike kašike brašna
Sastojci za fil:
600g mascarponea
400ml slatke pavlake
Sok od 4 mandarine
100g šećera u prahu
4 mandarine za dekoraciju
Priprema:
Pripremite kalup za cheesecake, premažite ga sa malo maslaca i pospite sa malo brašna pa odložite na stranu, a rernu uključite na 180 stepeni i ostavite da se zagreje.
Jaja i šećer mutite dok ne dobijete svetlo žutu tečnost. Zatim u nju polako umešajte brašno, ulijte smesu u kalup i stavite u rernu. Biskvit pecite oko 15 do 20 minuta. Kada bude zlatno žute boje, znaćete da je gotov.
Kada se biskvit ohladi izvadite ga iz kalupa i presecite po sredini, tako da dobijete dve kore. Kalup operite i prosušite krpom. (Pročitaj: Ne odričite se omiljenog slatkiša: Domaći oreo keks bez šećera)
Mandarine oljuštite, 4 mandarine odvojte na kriške, a od 4 preostale iscedite sok.
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. U drugoj posudit izmutite šećer i mascarpone. Smesi dodajte sok od mandarine i još mutite. Smesi dodajte šlag i lagano izmešajte da sve sjedinite. U kalup stavite jednu koru, premažite je filom od maskarponea i poređajte mandarine, a onda prekrijte gornjom korom.
Kalup prekrijte folijom i stavite u frižider na par sati, da se kolač stegne.
Uživajte u ukusnom cheesecakeu od mandarine i napišite nam vaše utiske kada ga isprobate.