Da li možete da pogodite o čemu je reč: Omiljeni desert Kejt Midlton (recept)

by | januar 31, 2020
puding kejt midlton

Vojvotkinja od Kembridža trenutno jeste u senci druge snajke Velike Britanije Megan Markl, ali to ne znači da smo na nju zaboravili.

Modna ikona današnjice Kejt Midlton i dalje je posebno interesntna javnosti koja želi da zna sve o njoj. I dok smo do sada imali prilike da saznamo više o tome šta vojvotkinja voli da oblači, koja joj je omiljena beauty rutina, pa i hobi, vreme je da saznamo i šta supruga princa Harija pravi (ili naručuje kuvarima) za svoje mališane.

Iskoristite stari hleb

Danas vam zato donosimo omiljeni slatkiš Kejt Midlton čiji je fan i kraljica Elizabete II.

Recept za kraljevski desert – puding od čokolade, podelio je sa svima bivši kuvar britanske kraljevske porodice Daren MekGrejdi. Vrlo je lak za pripremu i biće odlična poslastica u hladnim zimskim danima.

Evo šta vam je sve potrebno:

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci za 6 porcija:

Za puding:

170 g urmi, isečenih na 8 delova,

1 kašika sode,

Članak se nastavlja posle reklama

240 ml ključale vode,

60 g putera,

Članak se nastavlja posle reklama

170 g šećera,

225 g tamne čokolade,

1 jaje,

230 g brašna,

1 kašika vanile,

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašika prašak za pecivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Za sos:

312 g žutog šećera

200 g putera,

Članak se nastavlja posle reklama

125 g tamne čokolade,

9 kašika slatke pavlake

Priprema:

Sjedinite sve sastojke za sos i stavite da ključaju na jakoj vatri i kuvajte 4 minuta. Podelite sos na dva dela, jedan (oko 350 ml) ostavite za puding, drugi za ukras.

Urme stavite u kipuću vodu dodavanjem sode. Mešajte dok se soda ne rastopi i ostavite da se ohladi, prenosi zenskimagazin.rs.

Kada gladni dođete sa posla: Brz i ukusan recept sa piletinom

Maslac i šećer aktivno pomešajte, dodajte jaje i esenciju vanile i nastavite da mutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim urme i čokoladu. Sve mešajte dok ne postane glatka smesa. Smesu stavite na sos od hladnog pudinga.

Članak se nastavlja posle reklama

Prekrijte sve folijom i stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista. Kada je puding gotov, zagrejte preostali sos. Stavite puding na tanjir i prelijte sosom. Poslužite šlagom ili sladoledom, piše pomenuti portal.

Foto: Guliver/Gettyimages