Da li ste za zdrave veganske krofne?
Predstavljamo vam jednostavan i ukusan recept za domaće veganske krofne!
Ko je rekao da krofne ne mogu ujedno da budu ukusne i zdrave? U nastavku vam predstavljamo jedan sjajan recept za neodoljive veganske krofne, koje će svi obožavati.
Najbolja stvar, pored jednostavne pripreme, jeste što ove krofne ne sadrže gluten niti mleko, pa su pogodne i za osobe sa intolerancijom na ove namirnice. (Isprobajte i… Apsolutno savršenu vegansku čokoladnu tortu)
Veganske krofne
Sastojci:
1/4 šolje biljnog mleka po želji (kokosovo, bademovo…)
1 kašika jabukovog sirćeta
1/2 kašike vanila ekstrakta
3 1/2 kašike maslinovog ulja, putera od kikirikija ili izgnječene banane za verziju bez masnoća
1 šolja brašna
1 kašika praška za pecvo
1/3 kašike soli
Način pripreme:
1. Pomešajte prvih 5 sastojaka.
2. Uključite rernu na 190 stepeni.
3. Dodajte preostale sastojke i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ostavite testo da „odmori“ pet minuta.
4. Smesu sipajte u kalup za mini mafine i pecite u rerni dok ne porumene.
5. Izvadite iz rerne i pospite kokosovih šećerom ili čokoladnim prelivom.
Prijatno!