Dagnje u paradajz sosu

by| jun 15, 2011

Potrebni sastojci:Zapečena piletina

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

400 g očišćenih dagnji
1 praziluk
400 g pelata paradajza
4 kisela krastavca
2 dl soka od paradajza
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica senfa
4 dl supe od povrća
1 kašika brašna
400 g makarona
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
mešavina začina,
biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice, pelat paradajza samleti na mašini za mlevenje.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao. Zatim dodati pelat i sok od paradajza, kisele krastavce, senf, beli luku u prahu, supu od povrća, kašičica šećera i sve zajedno kuvati dok trećina tečnosti ne ispari.
3. Potom dodati dagnje i začine po ukusu i kuvati još 15 min. Pred kraj kuvanja posuti sa malo brašna kako bi se dobila potrebna gustina.
4. Makarone obariti u slanoj vodi, potom ih ocediti i poprskati sa malo ulja kako se ne bi slepile.
5. U tanjir za serviranje sipati makarone i preliti ih umakom od dagnji.

 

Tagovi: