Dalgona kafa – zašto je teško napraviti je
Dalgona kafa teža je za pravljenje nego mleko od jagoda. Internet ima hakere za sve i neki od njih postaju popularniji od drugih. Kremasta kafa (aka kafa dalgona) bila je jedna od najbolje čuvanih tajni sveta … dok ljudi nisu počeli da je prave širom TikTok-a. Sada se ta ista tehnika koristi i za kremaste jagode i čokoladno mleko. Pročitaj i: Zdrava užina – 6 ukusnih napitaka koji će vas napuniti energijom
ICIMI, kafa Dalgona zahteva samo tri sastojka i mleko po vašem izboru. Nakon ozbiljnog mešanja, gotov proizvod je u osnovi lepršavi oblak fenomenalne kafe koji ćete umešati u vaše mleko i na kraju dobiti ukusnu ledenu kafu. Dovoljno lako, ali ljudi su pronašli još više načina da ovaj trend učine sopstvenim koristeći manja jela, praveći ga sa matča prahom, različitim dodacima i čineći još mnogo toga. Pročitaj i: Najbolje voće za gubljenje težine
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Ljudi su smislili kako da koriste isti postupak za pravljenje napitaka bez kofeina, na primer, različitih aromatizovanih mleka. Za kafu samo koristite instant kafu, šećer i vodu da napravite kremasti deo, a zatim je poslužite na ledu i mleku. Za mleko je to u suštini isti postupak, samo sa mlečnim prahom kao što je Nesquik ili Hershey’s čokolada, radi dobijanja ukusa. Pročitaj i: Nutricionista savetuje: Kako da se ne ugojite tokom izolacije
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Iako je trik za pravljenje kafe imati jednake delove instant kafe, šećera i vode koji će vam pomoći da kontrolišete ukus i osigurate da nije previše gorka, malo je slobodnog prostora s receptima za mleko. Pročitaj i: Tri moćna napitka za jači imunitet
S obzirom da je jagoda u prahu već slatla, pomeša se sa teškom kremom da bi se dobila željena tekstura. Čokolada u prahu može da se pomeša sa šećerom, ako želite, ali izgleda da se ovaj recept zaista može prilagoditi vašim željama. Uostalom, što više prakse, kafa je savršenija, piše womenshealthmag.com